30-POKALEN 2023

30-pokalen 2023 innehåller 6 seglingar där alla resultat räknas (flit premieras).

Vi börjar med Ornö Runt , lördagen den 27 maj, en klassisk
skärgårssegling i den södra skärgården. Många båtar i denna SRS segling där skärgårdskryssare har bra möjlighet att hävda sig. Det blir extra spännande 2023 då Ornö Runt firar 50 år som regatta.
Anmälan: https://www.sailarena.com/sv/se/club/tybk/orno-runt-2023/

Därefter är det Skärgårdskryss/Våreskadern/Olles Kanna den 10 – 11 juni, ett evenemang med lite extra fokus på det sociala. SYS arrangerar och platsen är Blombergs varv på Ramsö.
Mer information här: https://sailyachtsociety.se/gallery/

I början av juli, närmare bestämt den 7 – 9 juli seglar vi vårt klassmästerskap (KLM). Mer om detta här: https://sk30.nu/klm-2023/

Den 12 augusti är det Nypan Trophy, skärgårdsbana i lite lättsammare format.

Den 19 – 20 augusti är vi tillbaka på Gäddisregattan på Saxarfjärden med Lilla Skratten som bas. I år kommer det att bli minst 10 st Sk30 på startlinjen (?) med både banseglingar och distanssegling. En riktigt bra regatta med ett bra socialt inslag samtidigt som de blir bra banseglingar på lördagen. På söndagen seglar vi om ett nyinstiftat distanspris, mer om detta senare.

Vi avslutar året med en Grand Finale i form av Skärgårdskryssarens dag den 2 september. Denna fina
regatta fick en nytändning förra året med ny bana och upplägg. I år kommer det att vara ännu roligare då det även utlovas vind. Det blir en bana med start utanför Stegesund (samling på Getfoten fredag kväll) och sedan bana runt Trälhavet, Saxarfjärden och målgång vid Lilla Skratten med samling där efteråt om man känner för det. Målsättningen är att få till en bana på ca 20 distans innehållande riktig kryss och undanvind.

 Som vanligt blir det många Sk30 på startlinjen i dessa seglingar och vi ser fram emot spännande bataljer samt trevliga samkväm.