30-POKALEN 2022

Det har tillkommit några nya ägare till trettior under det senaste åren och med pandemin i backspegeln är det dags att fokusera på en spännande regattasommar. 30-pokalen 2022 innehåller 6 seglingar där alla resultat räknas (flit premieras).

Foto: Johan Granath

Vi börjar med Ornö runt den 21 maj, en klassisk skärgårssegling i den södra skärgården. Många båtar i denna SRS segling där skärgårdskryssare har bra möjlighet att hävda sig.

Därefter är det Våreskadern/Olles Kanna den 11 – 12 juni, ett evenemang med lite extra fokus på det sociala.

I början av augusti hettar det till med Svensk Lösen i Sandhamn, arrangerat av GYS. Spännande bana på de lite öppna fjärdarna ost och syd om Sandhamn utlovas. Bra väder och trevlig prisutdelning brukar sätta prägel på denna klassiska regatta som arrangeras tillsammans med The Scandal Beauty Trophy Race för de större segelyachterna.

Den 13 augusti är det Nypan Trophy, skärgårdsbana i lite lättsammare format.

Den 20 – 21 augusti är det dags för vårt klassmästerskap i form av Gäddisregattan på Saxarfjärden med Lilla Skratten som bas. I år kommer det att bli minst 10 st Sk30 på startlinjen (?) med både banseglingar och distanssegling.

Vi avslutar året med en Grand Finale i form av Skärgårdskryssarens dag. I år kommer det att vara en roligare bana med start utanför Stegesund (samling på Getfoten fredag kväll) och sedan bana runt Trälhavet, Saxarfjärden och målgång vid Lilla Skratten med samling där efteråt om man känner för det. Målsättningen är att få till en bana på ca 20 distans innehållande riktig kryss och undanvind.

Ett till synes fullmatat seglingsprogram med varierande seglingar. Vi ser fram emot spännande bataljer och trevliga samkväm.

V20: 21 maj Ornö Runt
https://www.sailarena.com/sv/se/club/tybk/orno-runt-2022/

V23: 11-12 juni Våreskadern/Olles Kanna
Blombergs varv Ramsö

V31: 3/8 Scandal Beauty / Svensk Lösen, Sandhamn
https://www.sailarena.com/sv/se/club/gysrc/the-scandal-beauty-trophy-race/

V32: 13 aug? Nypan Trophy

V33: 20- 21 aug Gäddis (KLM)

V35: 3/9 Skärgårdskryssarens dag

Foto: Johan Granath

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *